Zagreb je glavni grad i po pitanju broja trgovačkih centara i njihovoj opremljenosti. To su primjerice Arena Centar, Avenue Mall, Branimir centar, City Centre One, Centar Kaptol, Garden Mall, Ikea, Importanne, West Gate… Članak donosi prikaz nekih od njih.

Arena Centar

Trgovački centar na ulazu u Zagreb s preko dvjesto trgovina, uključujući i najveći hrvatski hipermarket i vrhunski opremljeno kino. Osim trgovina, tu su i ugostiteljski i drugi uslužni objekti. Mjesta za parkiranje ima tri tisuće, a do Arena centra je moguće doći i autobusom, tramvajem i vlakom.

Avenue Mall

Popularni trgovački centar s preko stotinu trgovina, restorana, caffe barova, dječje igraonice i multipleks kina nalazi se u Novom Zagrebu. Osim autobusom i tramvajem, može se doći i automobilom budući da podzemna garaža Avenue Malla ima oko tisuću parkirnih mjesta.

City Center One

U Zagrebu su dva šoping centra s nazivom City Center One – East i West. Istočni je smješten u zagrebačkom naselju Žitnjaku uz Slavonsku aveniju i jedini takav centar na istoku Zagreba, a gravitiraju mu osim Zagrepčana i stanovnici okolnih mjesta. Osim uobičajenih trgovina, ima impozantnu dječju igraonicu s animatorima, kino dvorane i jedan casino. Zapadni je otvoren još 2006. godine kao prvi moderni hrvatski trgovački centar.

Garden Mall

Šoping centar u Dubravi, Garden Mall prostire se na gotovo 40 tisuća kvadrata u kojem se nude brojni sadržaji poput trgovačkih lanaca odjeće, ugostiteljskih objekata s ponudom hrana i pića i besplatne dječje igraonice uz preko tisuću – također besplatnih – mjesta za parkiranje.

Kaptol Centar

Centar vrlo dobro uklopljen u stari dio grada, a nalazi se u pješačkoj zoni nedaleko glavnog gradskog trga u Zagrebu, Trga bana Jelačića.

West Gate

Zapadno od Zagreba nalazi se najveći šoping centar u Hrvatskoj, pa samo izloga u njemu ima preko tri kilometra. U West Gateu se nalazi gotovo 250 poznatih svjetskih brendova, dječja igraonica, par desetaka restorana i barova i sportski sadržaji. Nudi preko 7 tisuća parkirnih mjesta i ima vlastitu besplatnu svakodnevnu autobusnu liniju.